måndag 10 augusti 2009

Mjölkskåp

Tillslut fick vi in det enorma gamla mjölkskåpet som vi ropade in på en auktion för några år sedan...


Takhöjden (273cm) i köket anpassades efter detta skåp, men av någon anledning var skåpet plötsligt tre cm högre än takhöjden...och den ända utvägen var att såga av tre centimeter från klossarna under skåpet.


Tanken far hit och dit om vi ska måla det och i så fall med äggoljetempera.


9 kommentarer:

Överkalixtösen sa...

Oj, oj, oj vilket häftigt skåp! Grattis till ett lyckat fynd.
Förstår att tanken drar iväg...vore jag du skulle jag låta skåpet "bo in sig" först och sedan bestämma om jag skulle ta fram penseln eller ej.
Ser att väggen i köket blivit klar och det ser jätte fint ut.
Fortsatt lycka till med er fantastiska renovering!

Älfgärdet sa...

Jag älskar dessa skåp! Ditt är ju helt fantastiskt! Roligt att höra att ni anpassat huset efter skåpet :). Jag fick ett jätteskåp av en kär vän för många år sedan & det fick stå tills vi skulle göra om vårt kök. Det enda jag visste var att det var där skåpet skulle stå! Härligt.

Lundagård sa...

Wow, vilket häftigt skåp! Detta måla eller inte måla ställer ofta till tankebry :) målade just ett gammalt skåp själv men med samma nyans som det varit och gned bara ut tunnt där det behövdes.

Anonym sa...

Å vilket underbart, stort, härligt skåp!!! Ett liknande har funnits i vårt hus också, men det ägs nu av någon annan:(

dalen 191 sa...

Skåpet är ju fint vilket som, målat eller inte målat.
Era väggar är såå vackra!!!!
Det ska bli roligt att se vad mer som händer i ert bygge! :-)

Bergagårdens Lina sa...

Skåpet är ju så himla fint, tycker det verkar passa bra i färgen redan! Det blev ju supersnyggt mes schablonerna och panelen, ett riktigt drömkök!! Här håller vi på med tvättstugegolvet fortfarande, flytspackling var inte så enkelt som vi trodde ;) Men det är det väl aldrig, tur att man inte alltid vet vad man ger sig in på!

Ha det bra!

Anonym sa...

vilken mysig blogg du har! Här kommer jag ju kika in lite titt som tätt för inspiration då vi köpte hus för några månader sedan=)

Micke sa...

Otroligt vackert skåp!

Anna sa...

Ah, vilket fint skåp. Jag är dock inte bekant med benämningen mjölkskåp, va ä hä? ;) Tycker skåpet var fint som det var i färgen!