lördag 1 augusti 2009

Köksinredning

Hej på er!
Oj vad sommaren är stressig, det är så mycket som ska hinnas med och vår "att göra plan" sprack för länge sedan...;) Tidsoptimister som vi , eller rättare sagt Peter är, hade bestämt att köket skulle vara klart innan midsommar och att vi nu hade påbörjat regling och isolering av övre våningen. Vår plan är även att bygga ett rum ovan farstukvisten så vi får tre riktiga sovrum där uppe.
Så här långt har vi nu kommit och det känns skönt att se en köksinredning växa fram...
Furu skivorna måttbeställdes från Brännbergsträ. Luckorna blir en enkel modell med ram och slät spegel. Till vänster om fönstret blir det hyllor och i skåpet till höger förvaring av koppar/muggar/glas. Tallrikar kommer att förvaras i de större lådorna med tallriksställningar från IKEA. Nu är det dags för mig att börja kvistlacka och måla stommen....:)

5 kommentarer:

livet på utanäs sa...

Men hallå där !

Här sitter jag och bara MYSER när jag tassar runt i din blogg =)

Vad kul med en bloggkompis som har ett liknade projekt.

Oj, oj så fint ni gör det ...

Vi håller mest på utomhus nu , men på kvällarna smider vi planer för vårat kök. Du milde tid så svårt det är ... vi vill också ha ett platsbyggt kök , allt annat ter sig som om ett ufo har landat i huset =)
Hursom helst , först måste det gamla golvet ut för att gubben ska kunna göra en trossbotten.Det är fullt med sand under golvet som ska skottas bort. Sen ska golvet in igen. Och ännu mer sen , ska köket byggas ... ja du känner säkert igen dig =) Tålamod var det ...

Jag blir ju lite nyfiken på vid vilken älv erat hus ligger vid. HUR nära bor vi er ???
Vi kan ju alltid maila varandra om den saken.

Kan säga att min blogg går också i snigelfart nu =) det är jobb här hemma från morgon till kväll , sen har man inga som helst sömnproblem på kvällen =)

Ha det gott i sommarvärmen !

Kram från Sussi O

Bergagårdens Lina sa...

Tack för gratulationerna :)

Jättefint kök! Kan se framför mig hur snyggt det kommer att bli! Känner igen mig när det gäller tidsplaneringen... Det är otroligt vad mycket längre tid allt tar än vad man tror ;)

Skrållungar och skärgårdsliv sa...

Héj!
Ramlade in på din sida och tycker att din blogg är jättefin! Jag har en förkärlek till gamla hus med historia och kommer helt klart att följa din blogg!!

Kram Nadja

Anna sa...

Hallå i norr! Hittade din blogg pga av att jag bildsökte på skafferi och hittade hit!! Skitkul tycker jag eftersom jag hittade en MASSA jag tyckte om. Blev alldeles förtjust i era schablontryckta tapeter. Jädrans va kul! Gillade Er kran i köket...var har Ni hittat den??
Tacksam för svar
//Anna

Ekenäs Sophie sa...

Vilken trevlig blogg! Vi håller för fullt på att planera vårt platsbyggda kök som vi ska tillverka till sommaren. Mycket kommer påminna om ert ser jag. Hörnskafferi och vask framför fönstret. Pärlspont på väggarna och enkla ramluckor med slät spegel. Vi kommer även mura upp för vedspis och spis predvid varandra så som ni gör. Ska bli spännande att följa hur det blir...//Sophie