söndag 15 februari 2009

Tillökning & kilsågat

Då var det dags för en uppdatering! Det är mycket som hänt sedan senaste inlägget, vi har fått tillökning i familjen, en liten underbar gosse som heter Edvin, han blev 4månader idag, så både husrenovering och blogga har kommit långt ner på prioriteringslistan, men nu börjar vi känna oss laddade och inspirerade att fortsätta med vårt projekt.



Vi hade först tänkt köpa ett kilsågat furugolv färdigt för inläggning i köket men tyvärr så har vi inte hittat någon här uppe i norr som sysslar med sådant. Så det var bara för min käraste (hans idé!) att bege sig ut på hemmanet och leta tallar som är lämpade för ändamålet, det blev några enorma tallar som nu sågas på en solosåg som vi fått låna av svågern. Golvet ska sedan lämnas in till en såg som har tork för att sedan hyvlas. Tid tar det, men man får glädja sig åt att det nästan är gratis och kan istället lägga pengarna på något annat.





Dom här plankorna handskas man inte med så lätt ensam, så här har svärfar fått rycka in som hantlangare.


4 kommentarer:

Bergagårdens Lina sa...

Kul att du är tillbaka och grattis till den nya familjemedlemmen!!

Fantastiska golvplank! Vi har varit inne på samma idé, men har inte lyckats såga tillräckligt långa plank på logosolsågen...men vi får se, nu blev jag inspirerad till ett nytt försök!

Ha det bra!

Gårdsromantik sa...

Men vilket underbart golv!

Så spännade att se hur det blir - men det lär väl dröja.

Har ett liknande projekt på gång i Luleås södra skärgård - där följde det med lite golv - men inte av de dimensionerna!

Kram Maud

aw sa...

Äntligen syster-yster är du back on track.
/aw :)

Anonym sa...

Grattis till tillökningen! Vi har övervägt att göra som ni, men det blev faktiskt så att vi köper från en såg i Hälsingland istället. Frakten blev inte heller hutlös, så vi kommer att köpa en del annat därifrån också.